Accountability

‘I have been arguing that the biggest policy and legal innovation in the GDPR is the notion of accountability’, Giovanni Buttarelli (European Data Protection Supervisor). Accountability is de verantwoording nemen over de eigen bedrijfsvoering en daar ook nog transparant over zijn.

De professionals van Duthler Associates helpen bedrijven en instellingen om accountable te zijn.

Declaration of Accountability (DoA)

Via het uitgangspunt van de aantoonbare naleving van wetgeving, ofwel ‘accountability‘, dringt de wetgeving rond gegevensbescherming en privacy zodoende binnen in het brede terrein van governance van organisaties. De DoA is daarvoor ontwikkeld. Hiermee kan een organisatie zelf verantwoording afleggen over de mate van beheersing van persoonsgegevens.

Lees meer

Data Protection Impact Assessment (DPIA)

Middels een DPIA kan het ‘volwassenheidsniveau’ van een bedrijf of instelling gemeten worden op het gebied van gegevensbescherming en het borgen van privacy, en ingeschat worden in welke beheers- en beveiligingsmaatregelen getroffen moeten worden om te komen tot een voor organisatie passend niveau van gegevensbescherming.

Lees meer

Persoonlijk contact met Jan Peeters

Jan is IT-auditor en heeft een Master Information Management. Hij is werkzaam binnen de accountability-praktijk van Duthler Associates en is onder meer gespecialiseerd in het komen tot en het afgeven van een ‘Declaration of Accountabilty’.

Telefoonnummer: +31 (70) 392 22 09 / E-mail

Bekijk ook deze diensten

Juridisch

De legal counsels worden in bedrijfsjuridische functies ingezet of beantwoorden vraagstukken van juridische bedrijfsvoering. Zelfstandig of samen met bedrijfsjuristen geven zij vorm aan vraagstukken.

Lees meer

Operationeel & Advies

Professionals voeren opdrachten en projecten uit in verschillende segmenten uit op het gebied van vraagstukken van gegevensbescherming, privacy en de digitale transformatie.

Lees meer

AUDITABILITY

Professionals voeren onderzoeken als DPIA’s, ISAE 3402 beoordelingen uit. Er worden normenkaders zoals ISO 27001, NEN 7510, NEN 7512 en NEN 7513 gebruikt.

Lees meer