Smart contracting

Wat is het?

De juristen zorgen voor structuur, inzicht en overzicht tijdens het aanbieden, accepteren en afwijzen van bijvoorbeeld (privacy)overeenkomsten. Om dit mogelijk te maken wordt MYOBI Connect gebruikt. MYOBI werkt nauw samen met de juristen van Duthler Associates en advocaten van First Lawyers voor het uitwerken van verschillende typen overeenkomsten en de wijze van contracteren in smart contracting.

Een lid van MYOBI start gecontroleerd het proces van contracteren met een klant, leverancier en/of samenwerkingspartner. Voorstellen gaan elektronisch op het platform van MYOBI “heen en weer”.

Als het proces van contracteren is afgesloten is een overeenkomst afgesloten of afgebroken. De bedrijfs- en persoonsgegevens alsmede de tussenresultaten van contracteren worden vastgelegd bij MYOBI (TTP). Wij hebben ons nu gericht op privacyovereenkomsten in het kader van gegevensbescherming en borgen privacy. In de toekomst zullen ook andere typen overeenkomsten worden ondersteund.

In de bovenstaande afbeelding wordt een dashboard getoond waar structuur, inzicht en overzicht inzake de overeenkomsten.

 

Hoe?

Het controlespoor van het proces van contracteren inclusief het aanbieden, afwijzen en accepteren wordt vastgelegd in het dossier onderneming van beide leden. Dit is van belang omdat de pre-contractuele fase meetelt bij de uitleg van een overeenkomst.

Daarnaast kan een lid in het dossier onderneming bijvoorbeeld ook de afspraken met betrekking tot het melden en afhandelen van datalekken vastleggen zoals de Europese Avg dat voorschrijft.

In de bovenstaande afbeelding wordt in het Dossier Onderneming het controle spoor, de personen, de verantwoording en de overeenkomsten automatisch opgeslagen.

Download hier de factsheet van MYOBI smart contracting

*Voor het downloaden van documentatie vult u uw naam en e-mailadres in om automatisch documentatie te kunnen ontvangen. Wij hebben hiervoor uw naam en e-mailadres nodig. Wij zullen uw naam en e-mailadres niet doorsturen of verkopen naar derden. Wij gebruiken uw mailadres alleen om persoonlijk contact met u op te nemen om over de documentatie te hebben. Wanneer u dat niet fijn vindt kunt u documentatie opvragen via de info@duthler.nl.